Het was 26 augustus 2020 precies 40 jaar geleden dat ik ben begonnen bij Zorggroep Almere. De Zorggroep heette toen nog MaDi (voluit: De Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland). Mijn functie was toen gezinshelpster.

Op de fiets ging ik bij de cliënten langs in Almere-Haven en Stedenwijk. Je had toen nog de tijd om met de cliënten te winkelen en een kopje koffie met gebak te nemen bij banketbakkerij De Nachtegaal. Een mooie tijd.

In december 1987 was de overgang naar EVA: Eerstelijns Voorzieningen Almere (Integratie Gezinsverzorging). In 1991 werd een groep Gezinsverzorging samengesteld, waarvoor ik werd uitgenodigd. Dat hield in o.a. douchen, steunkousen aantrekken en huishoudelijk werk verrichten. We werden toen onderdeel van gezondheidscentrum De Haak.

In 2002 moesten alle verzorgenden 1 verzorgende Plus (C) worden. Met 17 collega’s hebben we allemaal het examen gehaald. Op dat moment vervielen voor mij de huishoudelijke taken.
In 2005 ben ik samen met een collega (Ria B.) planner geworden. Eerst werkten we samen in De Haak, later met andere planners van Almere-Haven aan de Boogstraat 28.

In december 2010 ben ik in Zephyr gaan werken, een wooncentrum voor dementerende ouderen. Het was heel leuk om met een groep nieuwe collega’s een nieuwe start te maken. In al die jaren heb ik met veel plezier gewerkt in alle disciplines, met dank aan al die fijne collega’s.

Vorige week werd ik tijdens mijn avonddienst totaal verrast met een borrel en bbq met collega’s en bewoners. Daarbij werd ik overrompeld met vele lieve woorden en prachtige cadeaus.

Ook kwam Lidy Hartemink van de raad van bestuur met een lieve kaart langs en kwam directeur Rob Kusters me feliciteren met o.a. prachtige bloemen. Dat ik het altijd naar mijn zin heb gehad komt vooral door mijn lieve collega’s!

Lieza - Verzogende plus