Ruim 10 jaar werk ik nu bij Zorggroep Almere en geniet er nog elke dag van. De voordelen van huisarts zijn bij Zorggroep Almere zijn mega. Automatisering- of administratiestress? Kwestie van bellen en het wordt opgelost. Er zijn regels en protocollen en dat werkt heel fijn. NHG accreditering? Het wordt allemaal geregeld.

Wij werken hier met een vast trio parttimers. Elke dag starten we gezamenlijk, met de hele club, en samen sluiten we de dag ook weer af. Dat is echt heel fijn. Elke week hebben we overleg met het ‘hometeam’ over probleemgezinnen. Dit doen we samen met een jeugdarts van het consultatiebureau. Wekelijks is er overleg met alle huisartsen en maandelijks met de assistentes. Dat werkt prettig. We weten van elkaar waar we mee bezig zijn.

Alle huisartsenpraktijken zijn goed ingericht. Ik ben helemaal happy met de luxe en lichte praktijkruimte. Mijn ervaring is dat je als huisarts voldoende vrijheid hebt. Natuurlijk zijn er kaders. Maar dat werkt ook efficiënt, we kunnen zo het werk van elkaar overnemen. Dat onderlinge vertrouwen werkt goed. Het is echt een warm bad. En wil je een opleiding volgen, naar een congres of heb je een lidmaatschap nodig? Meestal is het een kwestie van 1 druk op de knop en het is geregeld.

Katinka - Huisarts