Mijn naam is Karin Kesting. Ik ben sinds 1 maart 2018 werkzaam als doktersassistente bij gezondheidscentrum De Compagnie. Ik wil graag iets vertellen over mijn stage-ervaring bij de Zorggroep als 49-jarige herintreder.

Voordat ik aan mijn voltijdstudie begon bij Capabel Opleidingen, wilde ik eerst een stageplek vinden. Dit was niet zo makkelijk. Zorggroep Almere had destijds een samenwerking met het ROC met betrekking tot de stageplaatsen. En ook bij andere zorginstellingen en huisartsenpraktijken kon ik geen stageplaats vinden. Via Joke Wikkerink, een sportmaatje en ook doktersassistent bij de Zorggroep, hoorde ik dat het beleid rond stages bij de Zorggroep werd veranderd. Ook van andere opleidingen werden nu stagiaires aangenomen.

Na een hartelijk oriënterend sollicitatiegesprek met Aga van Sunder, stagecoördinator, werd me een stageplek aangeboden bij gezondheidscentrum Castrovalva, vlak bij mijn huis. Vervolgens maakte ik kennis met Laura van Straaten van Castrovalva en begon ik in januari 2017 enthousiast aan mijn stage. Vanaf november tot eind februari 2018 heb ik stage gelopen bij gezondheidscentrum Oost.

Van tevoren heb ik thuis via E-learning de basiscursus Medicom gevolgd. Dit is het softwareprogramma waarmee alle huisartsenpraktijken in Almere werken. Ik begon mijn stage met meelopen met één van de stagebegeleiders in de behandelkamer. Later mocht ik steeds meer zelfstandig doen. Ik moest wennen aan de lange dagen naast de studie-uren op school. Het was vermoeiend, maar gaf me veel voldoening. De collega’s waren geduldig en gaven mij het vertrouwen. Naderhand kwamen er ook balie-werkzaamheden bij. En als laatste mocht ik aan de telefoon meedraaien en triageren. Tijdens de opleiding krijg je behoorlijk wat opdrachten die je deels op je stage-adres kunt maken.

Ik heb ook nog meegelopen bij een verpleegkundig specialist, bij een praktijkondersteuner somatiek, een avondje meegekeken bij de Huisartsenpost en twee dagen meegedraaid aan de telefoon bij gezondheidscentrum West.

Via Aga hoorde ik over de interne vacature bij De Compagnie. En die functie heb ik gekregen. Binnen de Zorggroep is er structuur en houden we ons aan protocollen. Ieder centrum heeft zijn eigen werkwijze. Met een warm hart denk ik terug aan de voorbij gevlogen stageperiode en aan de lieve fijne collega’s. Gelukkig kom ik ze nog geregeld tegen bij symposia en interne trainingen. Dank aan alle collega’s van de gezondheidscentra Castrovalva en Oost, en met name aan Aga van Sunder!

Karin Kesting - Doktersassistent