Om onze dagbesteding coronaproof te maken zodat we de activiteiten Zorggroepbreed konden blijven aanbieden, was een enorme uitdaging.

De dagbestedingslocaties die aan een woonzorgcentrum vastzitten, zoals De Overloop, De Toonladder en De Kiekendief hebben geen afsluitbare ruimte voor de bezoekers van de dagactiviteiten. Daarom konden deze locaties niet als dagactiviteitencentrum geopend blijven in verband met besmettingsgevaar. Omdat de bezoekers de dagbesteding op alle locaties heel erg misten, hebben we uiteindelijk besloten om de dagactiviteiten van deze locaties in Polderburen onder te brengen. Hier is namelijk wel een mogelijkheid om de dagactiviteiten af te sluiten van het deel waar onze bewoners leven.

Een hele onderneming en voor iedereen, zowel voor de bezoekers als de medewerkers een hele verandering. Daarnaast kwam ook de zomer eraan en hoe bied je op een zo korte termijn aan zoveel bezoekers een goed zomerprogramma?

Op vakantie in Nederland

Door de coronacrisis wordt het dit jaar natuurlijk niets met de vakantie. Dus de dagbestedingscoaches van alle locaties staken de koppen bij elkaar en zie daar: een idee werd geboren. Op vakantie in Nederland. We maakten een camping van de binnentuin en organiseerden een zomerprogramma met allerlei activiteiten die je normaal op een camping doet. Dan hebben de bezoekers het gevoel dat ze op vakantie zijn.

Leuke activiteiten

We organiseren allerlei Hollandse activiteiten, zoals Delfts Blauwe tegeltjes schilderen, haring eten, bingo, oud-Hollandse spelletjes, Hollandse liedjes, noem maar op. Allemaal zodra het weer het toelaat in de binnentuin.
Het opzetten van de tent was een klus die de heren op zich hebben genomen. Veel overleggen en veel oude herinneringen ophalen over hoe het ook weer moest. Wat een samenwerking tussen de bezoekers. Jong en oud hielp, was het niet in woord dan wel in daad.

Eén team

Ook voor de medewerkers was het een hele uitdaging op zo een korte termijn leuke activiteiten te bedenken, voor te bereiden en uit te voeren. De samenwerking en saamhorigheid zijn de afgelopen tijd gegroeid tussen de medewerkers en al onze locaties zijn één team geworden. Leuk om te zien, mooi om te beleven en om trots op te zijn.

Wilma - Dagbestedingscoach