Harry is werkzaam bij Zorggroep Almere als senior planner. Hij startte in 2001 bij Zorggroep Almere als zorgmedewerker en heeft hierna verschillende functies uitgeoefend.

Harry ervaart zijn werk als plezierig: “Ik heb een heel leuk team van medewerkers die allemaal enthousiast zijn, die allemaal ervoor gaan, heb veel contact met managers ook waarbij ik gewoon mee kan denken over de inzet van personeel. Ik mag formatiemodellen maken voor nieuwe locaties, dus ik heb het gewoon heel erg naar mijn zin”. Harry start zijn dag meestal alleen op om half acht, zijn collega’s beginnen om half negen: “Ik vind het heerlijk om dan een uur eerst helemaal alleen te zijn dan kan ik gewoon allemaal zaken wegwerken”. Hierna heeft hij vaak contact met verschillende locaties. Ondertussen gaan de planners aan de slag: “Die komen met verschillende vragen naar mij toe”. Daarnaast houdt Harry zich vaak bezig met de nieuwe medewerkers: “Ik heb contact met HR over nieuwe medewerkers die op een locatie beginnen en vervolgens voer ik die medewerkers zelf in ons geautomatiseerde systeem in, waardoor er een rooster opgemaakt kan worden”. Harry benoemt dat er eigenlijk niet echt een vast patroon in zijn werkdagen zit: “Het is maar net wat er op dat moment speelt en wat voor afspraken ik heb, met de locaties, met verschillende managers dus het is heel wisselend”. Harry vindt het leuk om mee te denken aan een formatieplan: “Het leukste vind ik om mee te denken met locaties van hoe kan je formatie zo inrichten dat het voldoet aan alle eisen, dat je voldoende medewerkers hebt en dat het financieel betaalbaar blijft.”

Het planbureau bevindt zich op de Toonladder: “Dit is meer toevallig een plek geworden. Op deze manier zitten we eigenlijk op een locatie, wat gewoon heel leuk is want uiteindelijk heb je wel contact met de bewoners. Je hebt veel meer contact met de werkvloer als dat je bijvoorbeeld op een hoofdkantoor zou hebben”. Harry heeft een goede band met zijn team: “Ik heb gewoon een heel leuk team. Dat vind ik ook heel belangrijk, dat je met je team een hele goede band hebt want dat betekend dat ze ook bij je terecht kunnen en weet je ook wat er speelt of wat er nodig is”. Er heerst dan ook een fijne sfeer op de werkvloer vertelt Harry.

Voor Harry is het een succesmoment als ze ervoor zorgen dat er iedere dag weer voldoende medewerkers zijn: “Als de planners het lukt om dat voor elkaar te krijgen dan is dat een succes. Daar gaan ze ook voor, ze gaan voor dat stukje succes, zij weten hoe vervelend het is als je iemand te kort komt op een locatie dus ook zij gaan net zo lang door met zoeken naar wie ze kunnen regelen om te werken”. Een anders succesmoment voor Harry is het flexbureau dat hij heeft opgezet.

Harry is eigenlijk in zijn nieuwe functie gerold, dit gebeurt vaker door zijn enthousiasme. “Ik werk natuurlijk best lang bij de Zorggroep, maar ik doe niet iedere keer hetzelfde werk en daardoor maak je je werk interessant. Ik was eigenlijk wel weer toe aan een nieuwe uitdaging”, vertelt Harry. Hij vindt de doorgroeimogelijkheden van Zorggroep Almere dan ook fijn: “Wat ik het mooie vind is dat je over het algemeen veel kansen krijgt binnen Zorggroep Almere. Als je wil doorgroeien dan kan dat ook. Ik herken dat niet alleen vanuit mezelf, maar ik herken dat ook vanuit andere medewerkers die ik in de tussentijd meegemaakt heb. (…) Mensen kunnen gewoon doorleren in hun eigen rol, maar ook een hele andere kant op”.

De omgang met de verschillende disciplines geeft Harry voldoening in zijn baan. “Maar ook dat ik gewaardeerd wordt voor de capaciteiten die ik heb, dat geeft ook voldoening”, vertelt Harry. Wanneer je als planner aan de slag wil moet je het volgens Harry fijn vinden om iets te kunnen betekenen voor anderen: “Alles wat wij doen, doen wij voor anderen”. Ook moet je sociaal en digitaal vaardig zijn, vertelt hij. Harry zegt: “Ik zeg wel eens je moet van puzzelen houden want soms is een rooster gewoon een puzzel die je moet gaan oplossen”. Maar dit kan allemaal goed getest worden want Harry heeft zelf een training gemaakt: “Ik heb zelf een training gemaakt voor nieuwe medewerkers om te kijken of ze, binnen hun proeftijd, het voor elkaar krijgen en daar zitten dat soort vaardigheden allemaal in”.

Zowel Harry als zijn collega’s vinden de Toonladder een leuke locatie: “Ze vinden het gewoon heel fijn dat je niet op een kantoorpand zit, dat ze eigenlijk gewoon ergens zitten in een wijk, dat als ze hier naar buiten gaan dat ze hier gewoon lekker kunnen wandelen, dat het er gewoon anders uitziet. En daarom is het leuk om hier te werken op deze plek”. De Toonladder is daarnaast een aparte locatie omdat woon en zorg hier gescheiden zijn: “De bewoners hebben hier allemaal hun eigen flat, maar krijgen toch alle zorg die je ook in een verpleeghuis kan krijgen dus daar zie je het grote verschil. Het is net een soort van kleine community, ik zeg wel eens we missen nog een buitenzwembad”.

Harry wil zijn toekomstige collega’s het volgende zeggen: “Wat ik mee wil geven is dat het een prachtige werkplek is die eigenlijk zorg neerzet zoals ik denk dat een bewoner het zou willen.”

 

Auteur: Luna van der Veen