Bijna vijftien jaar geleden ben ik begonnen als waarnemer, daarna was ik ‘om’. Ik ben dokter geworden om patiënten te helpen. Dat is waar mijn hart ligt.

Bij Zorggroep Almere krijg ik de kans om het grootste deel van mijn tijd te besteden aan mijn patiënten. De dagelijkse rompslomp wordt overgenomen door de organisatie. Computerproblemen? Dan bel ik ICT. Assistente ziek? Vervanging wordt geregeld. Personeelszaken, administratieve of facilitaire problemen? Ik hoef maar te kikken en het wordt geregeld. Ik kan me volledig concentreren op mijn patiënten en dat is echt heel fijn.

Eén van de vooroordelen is, dat er sprake zou zijn van een keurslijf. Daar merk ik weinig van. Het voelt hier echt als mijn praktijk. Zorggroep Almere is een actieve partner die met me meedenkt. Zo werd ik zes jaar geleden gevraagd om me te specialiseren in GGZ. Deze kans heb ik met beide handen aangegrepen, inmiddels ben ik kaderarts GGZ .

Wat ook fijn is, is dat ik twee per week mijn kinderen naar school kan brengen. Ter compensatie begin ik andere dagen juist extra vroeg. Ons hele team werkt parttime en valt voor elkaar in waar nodig. Met een gerust hart laat ik mijn patiënten over aan de deskundige handen van mijn collega’s. Ik voel me een als een vis in het water in het gezondheidscentrum: een dynamische, multidisciplinaire en goed geoutilleerde werkplek met korte lijnen tussen collega’s van alle disciplines. Ik zie heel veel voordelen.

Michael - Huisarts