Leren en ontwikkelen verdienen een centrale plaats in het werk.

Het is belangrijk dat je je verder kunt ontwikkelen op de werkvloer. Wij hebben  al onze opleidingsactiviteiten ondergebracht bij de Academie van Zorggroep Almere. De opleidingsadviseurs, administratie staan klaar voor al je opleidingsvragen en hebben een passend antwoord.

Wij helpen jou in jouw verdere ontwikkeling in de ouderenzorg. Dit doen we in samenwerking met het ROC, HBO-onderwijs en het academisch onderwijs,  en met onze samenwerkingspartners in de zorg. Samen geven we vorm aan jouw opleidingstraject.

Werken en leren

Via de Academie van Zorggroep Almere heb je toegang tot een reeks beroepsopleidingen in de zorg. Opleidingen voor alle niveaus van het MBO en HBO. Bij ons kan je een vak leren terwijl je aan het werk bent in de zorg. De startmomenten voor de opleidingen zijn het hele jaar door.

Leren en verbeteren

Leren en verbeteren gaan hand in hand. De kwaliteit van je werk en de kwaliteit van je leren hebben een verbinding met elkaar. Met de Academie willen we die verbinding zo goed mogelijk ondersteunen. Dat betekent dat wij de mogelijkheid om te leren dichtbij je brengen. Met een eigen leeromgeving, waarin je de mogelijkheden en de resultaten kunt zien. Met het aanbieden van reflectiemiddelen, evaluaties en audits om het leren te stimuleren.

Breed aanbod bekwaamheid- en deskundigheidstrainingen

Je kunt kiezen uit een uitgebreid aanbod van trainingen voor huisartsenzorg, farmacie, intramurale ouderenzorg, wijkverpleging en algemene zaken.

Ook kun je onbeperkt gebruik maken van het e-learning pakket van Good Habitz. Hierin zitten meer dan 120 trainingen op allerlei gebieden. Daarnaast hebben we het e-learning pakket van The Competence Group voor bekwaamheden en deskundigheid van V&V.

academy

Wil stagelopen in de zorg of andere divisie van de zorggroep Almere?

De Academie biedt op alle niveaus leerlingbegeleiding voor BOL-stagiairs, BBL-leerlingen en nieuwe medewerkers. Alle begeleiders en beoordelaars zijn volgens de richtlijnen getraind. Zoek je een stage adres? Wij werken samen met het ROC Flevoland en diverse Hogescholen in de regio. Je kunt via je MBO zorgopleiding aangeven dat je bij ons stage wilt komen lopen. Volg je een HBO opleiding stuur dan via het formulier een stageverzoek in.

Leerlingadministratie, financiering en accreditatie

De leerlingenadministratie, coördineert het aanvragen van subsidie, studieregeling en accreditatie van trainingen en opleidingen in goede banen. Heb je vragen over je stageovereenkomst of leerwerkovereenkomst mail ons dan op academie@zorggroep-almere.nl.