Mijn naam is Roos Bouhuis, 29 jaar oud en ik ben manueel therapeut in Gezondheidscentrum de Compagnie. Ik ben in 2017 bij Zorggroep Almere begonnen als Algemeen Fysiotherapeute en heb mij de afgelopen jaren doorontwikkeld als manueel therapeute. De vervolg studie manuele therapie heeft mij een groter inzicht gegeven in klachtenbeelden en is een grote toevoeging voor mijn vak.

Ik heb ervoor gekozen om fysiotherapeut te worden omdat ik graag mensen wil helpen, maar niet goed tegen bloed kan. Een vak zoals arts was daarom niet voor mij weggelegd. Tussen de combinatie van het menselijk lichaam en bewegen ligt een mooie kans om mensen van hun klachten af te helpen.

Dat ik patiënten weer een stukje verder op weg heb kunnen helpen met hun herstel, vind ik de belangrijkste taak van mijn dag. Op een gemiddelde werkdag zie ik 15-18 mensen met diverse klachten. Nek- en rugklachten zijn de meest voorkomende klachten die ik zie, maar ook andere gewrichten zie ik met enige regelmaat. Naast de diversiteit in klachten zit er ook een grote diversiteit in de mensen achter de klacht. De afwisseling hierin is iets wat ik ontzettend waardeer.

Klachten kunnen op verschillende manieren behandelt worden. Afhankelijk van welke informatie uit het gesprek bij de intake komt wordt de vorm therapie bepaald. We hebben een eigen sportzaal om aan kracht en conditie te werken maar ik behandel ook in de behandelkamer, hier kan gewerkt worden aan de bewegelijkheid van gewichten en de spanning in de spieren. Sinds een half jaar heb ik een extra scholing gedaan om Dry Needling toe te mogen passen. Hierbij gebruiken wij dunne naalden om spanning in de spieren te verminderen. Dit is weer een nieuwe tool om mensen te kunnen helpen.

Een groot voordeel voor werken bij Fysiotherapie Zorggroep Almere is de werklocatie. Door in het gezondheidscentrum te werken ben je dichtbij de apotheek, wijkzorg en de huisartsenzorg. Hierdoor loop je snel bij elkaar binnen en kan je vragen over patiënten of klachten snel bespreken. De sfeer in het centrum en in het fysiotherapie team is heel goed en prettig om in te werken.