“Ik koos voor Zorggroep Almere omdat ik eerst in een ziekenhuis werkte maar het contact met de mensen miste, even een praatje maken. Daarom ben ik gaan kijken bij Zorggroep Almere en heb hier mijn plekje wel gevonden.”

Kim werkt nu twee jaar bij Zorggroep Almere. Zorggroep Almere was voor haar geen onbekend terrein. Ze heeft tijdens haar opleiding MBO-V aan ROC Flevoland namelijk al verschillende stages gelopen bij onze organisatie. Na haar opleiding besloot Kim toch haar carrière te starten in het ziekenhuis. Maar hier kwam ze al snel tot de ontdekking dat ze toch meer behoefte had aan contact met mensen en meer de tijd wilde kunnen nemen voor een fijn gesprek. Om die reden besloot ze bij Zorggroep Almere te kijken en vond hier haar plek bij de Wijkverpleging. De zorg is voor Kim niet nieuw, met een vader als ambulance chauffeur en een zus als SEH Verpleegkundige was het voor haar vrij simpel. Ook zij wilde graag mensen helpen en het liefste ook echt wat voor mensen kunnen betekenen.

“Drie woorden die mijn dagelijkse werk omschrijven zijn gezellig, spontaan en dankbaar.”

Een MBO-verpleegkundige heeft als belangrijkste taken: “Het bijhouden van zorgplannen, intakegesprekken, letten op de kwaliteit van zorg en collega’s coachen waar nodig”. In de ochtend heeft Kim altijd een kort moment met haar collega’s. Ze vindt het fijn om samen op te starten, even inchecken bij elkaar. Hierna start het team in de wijk. “Tussendoor hebben we regelmatig contact met elkaar en indien nodig ondersteunen wij elkaar.” In de middag keert het team terug naar het kantoor. Dit is nodig om bestellingen te doen en dossiers aan te vullen.

“Het favoriete moment van mijn werkdag is de glimlach van een cliënt wanneer ik de deur binnenstap en als minst favoriet moment kan ik eigenlijk niks bedenken, lijkt mij toch een goed teken!

De bewoners in Kim haar wijk hebben verschillende ziektebeelden. Het kan echt van alles zijn, zegt ze. Denk aan Diabetes, COPD, beginnende dementie, hypertensie, wondzorg en zwachtelen. Kim heeft een fijne band met haar cliënten: “Voor de kleinste zaken krijg je zoveel waardering terug”.

Kim streeft ernaar om door te groeien en zit beslist niet stil. Met enthousiasme is ze onlangs begonnen aan haar opleiding tot HBO-verpleegkundige. Wil jij je aansluiten bij ons wijkteam? Dan zou Kim je graag het volgende willen meegeven: “Ligt je hart bij de zorg of denk je aan werken bij de wijkverpleging, ga er dan voor. Hoe mooi is het dat wij als wijkverpleging ervoor kunnen zorgen dat iemand net een paar maanden langer thuis kan blijven wonen, iemand die nog even kan genieten van zijn eigen huisje. Tijdens het werken bij de wijkverpleging krijg je zoveel waardering terug, een klein gebaar met een grote glimlach!”