In de wijk Hortus, op de plek van het voormalige Floriade-terrein, is sinds begin 2022 ons woonzorgcentrum Flora gevestigd. 

Flora bestaat uit 130 woningen voor mensen met dementie. In dit nieuwe woonzorgcentrum leven de bewoners in een leefgemeenschap met familie, vrijwilligers en medewerkers. We willen dat iedereen in Flora het ‘Altijd Thuis-gevoel’ heeft.

De woningen zijn ingedeeld in leefmilieus. In de leefmilieus wordt rekening gehouden met wat de bewoner nodig heeft om fijn te kunnen leven. Activiteiten, inrichting en benadering zijn hierop afgestemd. Naast de woningen zijn er diverse woonstraten en ontmoetingsplekken. Dankzij moderne technische hulpmiddelen hebben bewoners veel vrijheid binnen het gebouw.

Door in het woonzorgcentrum een omgeving te creëren blijven de zintuigen van de bewoners geprikkeld, ondanks hun dementie. Herkenbaarheid en interactie tussen ‘binnen en buiten’ staan centraal. De bewoners komen te wonen aan een ‘woonstraat’, van waar ze uitkijken op één van de kleurrijke pleinen. Elke verdieping is voorzien van tenminste twee gezamenlijke buurtkamers en er zijn allerlei verschillende zitjes waar men kan verblijven.

Voor deze nieuwe locatie zoeken wij gepassioneerde zorgmedewerkers.

Verpleegkundige zonder BIG registratie

Woonzorgcentrum Flora

Eerst verantwoordelijk Verzorgende (EVV) Flora

Woonzorgcentrum Flora

24 - 32 uur / wk

Verpleegkundige flora

Woonzorgcentrum Flora

16 - 32 uur / wk

Verzorgende IG Flora

Woonzorgcentrum Flora

16 - 32 uur / wk