Collega Farzanah vertelt: “In 2019 ben ik afgestudeerd als doktersassistent en gaan werken in huisartsenpraktijk Filmwijk. Twee jaar later ben ik daarnaast ook aan de slag gegaan op de Huisartsenpost. Ik volg ook een studie hbo-verpleegkunde. Voordat ik solliciteerde had ik een ander beeld van de Huisartsenpost. Zo dacht ik dat dit werk ongeveer gelijk zou zijn aan het werk op de huisartsenpraktijk. Maar er is wel degelijk verschil. Als triagist op de Huisartsenpost maak je bij elk telefoontje een inschatting of er sprake is van spoed en bepaal je snel welke zorg het beste past. Het kan hectisch zijn maar gelukkig sta je er niet alleen voor. Je kan altijd sparren met de huisarts of andere collega. Verder dacht ik dat ik alleen kon solliciteren met een afgeronde opleiding tot triagist, ook dat klopt niet. Je mag daar juist een opleiding voor volgen!

“Het uitdagende werk, de doorgroeikansen en de opleidingsmogelijkheden: ik ben super enthousiast over het werken op de Huisartsenpost!”

Farzanah - Triagist en student hbo verpleegkunde