Persoonlijke ontwikkeling binnen Zorggroep Almere

Het is belangrijk dat je je tijdens je werk verder kunt ontwikkelen. Om je daar zo goed mogelijk in te ondersteunen, hebben we al onze opleidingsactiviteiten ondergebracht bij de Academie van Zorggroep Almere. De adviseurs, administratie en het begeleidingsnetwerk van de Academie hebben voor al je opleidingsvragen een passend antwoord.

Wij helpen jou in jouw verdere ontwikkeling. Dit doen we in samenwerking met het ROC, HBO-onderwijs en het academisch onderwijs, met opleidingsbedrijven en met onze samenwerkingspartners in de zorg. Samen geven we vorm aan een excellent leerbedrijf waar jij kunt werken én kunt werken aan je ontwikkeling.

Werken en leren

Duurzame toegang tot beroepsopleidingen

Via de Academie van Zorggroep Almere heb je toegang tot een reeks beroepsopleidingen in de zorg. Opleidingen voor alle niveaus van het MBO en HBO en in beperkte mate voor academisch onderwijs.

Breed aanbod bekwaamheid- en deskundigheidstrainingen

Je kunt kiezen uit een uitgebreid aanbod van trainingen voor huisartsenzorg, farmacie, intramurale ouderenzorg, wijkverpleging en algemene zaken.

Ook kun je onbeperkt gebruik maken van het e-learning pakket van Good Habitz. Hierin zitten meer dan 120 trainingen op allerlei gebieden. Daarnaast hebben we het e-learning pakket van The Competence Group voor bekwaamheden en deskundigheid van V&V.

Breed aanbod bekwaamheids- en deskundigheidstrainingen

De Academie biedt op alle niveaus leerlingbegeleiding voor BOL-stagiairs, BBL-leerlingen en nieuwe medewerkers. Alle begeleiders en beoordelaars zijn volgens de richtlijnen getraind.

Leerlingadministratie, financiering en accreditatie

Een professionele afdeling leidt de leerlingadministratie, het aanvragen van subsidie, studieregeling en accreditatie van trainingen en opleidingen in goede banen. Het administratieproces is van start tot finish in orde. Daar heb je geen omkijken naar.

De Academie van Zorggroep Almere

Snuffelstages

Zit jij op de middelbare school en wil je weten hoe het is om in de zorg te werken? Dan kun je bij ons enkele dagen een snuffelstage lopen, waarin je even kunt ‘ruiken’ aan het werk in de Intramurale Ouderenzorg.

BBL-opleidingen

Wil je werken bij Zorggroep Almere, maar heb je nog niet de juiste opleiding? We hebben een aantal BBL-trajecten. Dit zijn interne plekken voor de mensen die bij ons komen werken. We hebben geen plekken voor andere BBL-studenten.

Stage MBO, HBO en WO

Wij hebben regelmatig plekken voor maatwerkstages. Denk bijvoorbeeld aan een stage op het hoofdkantoor bij de ondersteunende diensten of een BOL-stage of een stage tijdens je opleiding tot POH-GGZ of geneeskunde.

Overige interne opleidingen

In een aantal functies is regelmatige scholing vereist of vragen we je een specifieke opleiding te volgen. Zo kun je, als je in een relevante functie bij ons werkzaam bent,  bijvoorbeeld een verpleegkundige-opleiding volgen. Of een opleiding tot praktijkondersteuner.