Werken en leren combineren

De Academie van Zorggroep Almere heeft BBL-trajecten waarin je kunt werken en leren tegelijkertijd. Je kunt een BBL-traject doen in de intramurale ouderenzorg & wijkverpleging, en voor doktersassistent of als apothekersassistent. Je gaat in zo’n BBL-traject een dag per week naar school. De overige dagen ben je op een van onze locaties of in de wijk aan het werk. Zorggroep Almere betaalt je studiekosten geheel of gedeeltelijk en voor de gewerkte uren krijg je een leerlingsalaris. De meeste BBL-trajecten zijn verkorte opleidingen, zodat je de opleiding snel kunt afronden of kunt doorgroeien naar een volgende opleiding.

Ben je minimaal 24 uur beschikbaar en heb je interesse in een BBL-plek bij de Academie van Zorggroep Almere? Kijk dan bij de BBL-vacatures op onze vacaturesite! Of kijk bij de opleidingen hieronder voor meer informatie over de opleiding en eventuele vacatures.

Apothekersassistent

Apothekersassistent

MBO-BBL niveau 4

Als apothekersassistent lever je je cliënten geneesmiddelen in bijvoorbeeld een openbare apotheek. Daarbij is het van groot belang om ook voorlichting te geven. Servicegericht werken en meedenken met de cliënten is in deze functie enorm belangrijk.

Verzorgende IG

MBO-BBL niveau 3

Je werkt met cliënten die dagelijks jouw zorg of begeleiding nodig hebben in hun woon- en leefomgeving. De cliënten hebben hulp nodig bij de algemene basiszorg; dit kan variëren van hulp bij het aantrekken van een steunkous tot het volledig verzorgen van iemand. Je hebt een signalerende functie; je observeert en rapporteert bijzonderheden.

Doktersassistent

Doktersassistent

MBO-BBL niveau 4

Als doktersassistent ben jij het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Als spil van de praktijk heb je veel eigen verantwoordelijkheid. Je doet administratie- en balie-werkzaamheden, hebt persoonlijk contact met patiënten en je verricht kleine medische handelingen. Een dankbare, dynamische baan met veel afwisseling!