Als erkend BBL-leerbedrijf hebben we opleidingsplekken voor apothekersassistenten. Dit is een beroepsbegeleidende leerweg waarbij werken en leren gecombineerd worden. Het voordeel van deze leerweg is dat je de theorie direct in de praktijk kunt herkennen en toepassen.

Zorggroep Almere heeft in bijna al haar gezondheidscentra een apotheek, waar betrokken en deskundige apothekers en apothekersassistenten dagelijks medicijnen verstrekken en informatie geven. Daarnaast hebben wij onze poliklinische apotheek De Brug, die 24/7 geopend is.

Wij hebben als Zorggroep-apotheken de gezondheid van onze patiënten hoog in het vaandel staan. Achter elke zorgvraag schuilt een uniek mens. Wij stimuleren patienten goed voor zichzelf te zorgen en ondersteunen hen hierbij waar nodig. Dit met persoonlijke aandacht en goed advies bij het gebruik van geneesmiddelen. Dit vraagt om deskundige en servicegerichte medewerkers.

Startdatum

Jaarlijks starten we met een BBL traject tot Apothekersassistent. De recruiter kan je vertellen op welke locaties er wanneer gestart gaat worden.

Op dit moment zijn er geen vacatures voor deze locatie of vakgebied bij Zorggroep Almere.

De opleiding tot apothekersassistent

De opleiding start in september en duurt 2 á 2,5 jaar. Je krijgt tijdens de opleiding lessen van onze samenwerkingspartner: het ROC in Lelystad. Tijdens jouw opleiding ga je één dag in de week naar school waarbij je klaargestoomd wordt voor het werk in de apotheek. Daarnaast werk je drie dagen (totaal 24 uur) op één van onze vijf opleidingsplekken.

Tijdens jouw werk heb je veel contact met cliënten, maar werk je ook nauw samen met andere apothekersassistenten en met verschillende andere disciplines. Tijdens de opleiding leer je hoe jij de patiënt kunt informeren, begeleiden en motiveren om de medicatie op de juiste manier te gebruiken om zo het gewenste resultaat te bereiken. Daarvoor moet je alles weten over de werking van het lichaam, het ziektebeeld en uiteraard de werking van de geneesmiddelen. Ook zijn communicatieve vaardigheden van doorslaggevend belang. Daarnaast leer je om een geneesmiddel zelf veilig uit te geven aan een patiënt.

Apothekersassistent

Wie ben jij

 • Minimaal MBO-diploma niveau 3
 • Je hebt affiniteit met de zorg
 • Basiskennis over medicatie is een pré
 • Beheersing van de Nederlandse taal
 • Je kunt minimaal 24 uur per week werken in de apotheek

Wat bieden wij

 • Opleidingstraject met één dag school
 • Direct geld verdienen tijdens je opleiding
 • Salarisschaal 3 CAO Apotheken
 • Twee jaar-contact voor 24 uur per week
 • Vergoeding opleidingskosten (lesgeld en boeken)
 • Werken in een leuk en gezellig team
 • Moderne organisatie volop in ontwikkeling

Competenties

Analytisch

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt je wel. Je pakt de kern van het probleem aan en bekijkt dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leg je verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Je begint bij de hoofdzaak en pakt vervolgens de bijzaken aan. Hierbij houd je gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten. Uiteindelijk kom je met een duidelijke conclusie.

Klantgericht

Je kunt goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Je voelt je betrokken bij de klant en zet je vaak voor 100% in voor deze klant. Je toont respect naar de klant toe. Een bekend spreekwoord wat bij jou past is ‘De klant is koning’. Verder weet je de verschillende behoeften van klantgroepen te onderscheiden.

Luisteren

Je luistert goed naar andere mensen. Je bent oprecht geïnteresseerd en wilt anderen graag helpen. Je bent overal van op de hoogte en hebt dus overzicht. Ook luister je goed naar de taken die je krijgt toegewezen en voert deze daarom meestal goed uit.

Omgaan met details

Je hebt details en procedures goed in je hoofd zitten. Je let bij opdrachten op de details, je controleert bijvoorbeeld de spelling en houd je bezig met de vormgeving. Daarnaast houd je je vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Organiseren

Je kunt een evenement, presentatie, personeelsuitje of een andere gebeurtenis nauwkeurig voorbereiden. Zo regel je de dag en tijd, maar ook de spullen die nodig zijn, de mensen die nodig zijn enzovoort.