Bij Zorggroep Almere kun je worden opgeleid voor een baan in het gezondheidscentrum door tegelijkertijd te leren en te werken (beroepsbegeleidende leerweg BBL). Doordat je werken en leren combineert, kun je de theorie die je op school krijgt direct in de praktijk toepassen. Wij zijn een erkend leerbedrijf en bieden een beperkt aantal opleidingsplekken aan voor de opleiding tot doktersassistent.

Als doktersassistent ben je het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Je staat hen te woord via de telefoon of aan de balie. Daarbij is de kennis van het computersysteem een eerste vereiste, want zonder die kennis kun je geen patiëntenzorg leveren. In het medisch dossier wordt alles genoteerd en ook gedeclareerd. Wat ga je allemaal leren in je nieuwe vak? Afspraken maken voor de huisartsen, praktijkondersteuners en voor de assistente in de behandelkamer. Je verwijst patiënten zo nodig door naar een andere instelling, maar geeft ze ook voorlichting en advies. Triage is een belangrijk onderdeel van je taak als doktersassistente, evenals het medisch technisch handelen. Je assisteert de huisarts o.a. bij chirurgische ingrepen. Je draagt ook zorg voor SPOEDZORG. Uiteraard doe je een aantal handelingen zelfstandig, zoals bloeddrukmetingen, het maken van een hartfilmpje, wratten aanstippen, oren uitspuiten, uitstrijkjes maken voor het bevolkingsonderzoek en het toedienen van injecties. Natuurlijk is hygiëne en steriliteit een belangrijk aandachtspunt in alles wat je doet. Het team van doktersassistenten is de spil van het gezondheidscentrum.

Startdatum

Jaarlijks starten we met een BBL traject tot Dokterssassistent. De recruiter kan je vertellen op welke locaties er wanneer gestart gaat worden. Vragen? Stuur onze recruiter een email: mlaagland@zorggroep-almere.nl.

Op dit moment zijn er geen vacatures voor deze locatie of vakgebied bij Zorggroep Almere.

De opleiding tot doktersassistent

ROC TOPDe opleiding kent twee startmomenten en duurt anderhalf jaar. Er kan worden gestart na de zomer of na de kerstvakantie. We hebben een samenwerking met ROC TOP. Je volgt tijdens de opleiding de lessen dus in Amsterdam, waar ze je klaarstomen voor het vak: doktersassistent. Tijdens je opleiding ga je een dag in de week naar school (maandag of donderdag van 9.00 – 16.00/17.30 uur). De verplichting vanuit de opleiding is dat je daarnaast minimaal twee dagen stage loopt, drie dagen is natuurlijk ook mogelijk. Daarnaast moet je rekening houden met 16-20 uur per week aan zelfstudie.

Doktersassistent

Wie ben jij

Wie ben jij:

  • Naast dat jij enthousiast, nieuwsgierig en leergierig bent, vinden wij het ook belangrijk dat je onderstaande zaken meebrengt:
  • Je hebt minimaal een mbo-diploma niveau 3;
  • Werkervaring in de zorg is een pluspunt;
  • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend;
  • Je bent bereid om 17 tot 25,5 uur per week te werken;
  • Je bent gemotiveerd om 8 uur per week naar school te gaan en thuisopdrachten te maken;
  • MBO4.

Wat bieden wij

  • Opleidingstraject met één dag school
  • Direct geld verdienen tijdens je opleiding
  • Salarisschaal 1 CAO huisartsenzorg
  • Bepaalde tijd contract voor 25 of 32,5 uur
  • Vergoeding lesgeld en boeken
  • Schooldag als werkdag betaald
  • Werken en leren in een moderne organisatie

Competenties

Aanpassingsvermogen

Je blijft doorwerken en presenteren ondanks veranderende omstandigheden. Op het moment van een verandering ben je in staat om snel om te schakelen van de oude naar de nieuwe situatie. Daarbij houd je het overzicht en in crisissituaties weet je je taken goed af te ronden.

Analytisch

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt je wel. Je pakt de kern van het probleem aan en bekijkt dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leg je verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Je begint bij de hoofdzaak en pakt vervolgens de bijzaken aan. Hierbij houd je gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten. Uiteindelijk kom je met een duidelijke conclusie.

Omgaan met details

Je hebt details en procedures goed in je hoofd zitten. Je let bij opdrachten op de details, je controlereert bijvoorbeeld de spelling en je houd je bezig met de vormgeving. Daarnaast ben je vaak bezig met de planning en organisatie van werkzaamheden.

Organiseren

Mensen die goed kunnen organiseren, bereiden een evenement, presentatie, personeelsuitje of een andere gebeurtenis nauwkeurig voor. Zo regelen zij de dag en tijd, maar ook de spullen die nodig zijn, de mensen die nodig zijn enzovoort.

Samenwerken

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Jij wilt niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.