Tijdens de opleiding Verzorgende IG niveau 3 leer je mensen verzorgen en begeleiden. Met jouw inlevingsvermogen en passie voor de zorg ben je een belangrijk persoon voor al deze zorgvragers. Wil jij deze verantwoordelijke rol op je nemen? Kies dan nu voor de MBO Verzorgende IG opleiding! Bij ons is dit mogelijk in de wijkverpleging en de intramurale ouderenzorg.

Je wordt breed opgeleid om te kunnen werken met verschillende doelgroepen. Je werkt met cliënten die dagelijks jouw zorg of begeleiding nodig hebben in hun woon- en leefomgeving. De cliënten hebben hulp nodig bij de algemene basiszorg. Dit kan variëren van hulp bij het aantrekken van een steunkous tot het volledig verzorgen van een cliënt.  Bijvoorbeeld omdat deze cliënt zichzelf niet kan douchen, aankleden, niet zelfstandig kan eten of drinken, of zonder hulp van anderen niet uit bed in de (rol-) stoel kan komen. Je hebt een signalerende functie; je observeert en rapporteert bijzonderheden over gezondheid van cliënten. Voor de medewerkers van Zorggroep Almere is het belangrijk dat zij ondersteunen bij de kwaliteit van leven. Hierbij staat de eigen regie van de cliënt centraal.

Werken in de wijkverpleging
Bij de wijkverpleging van Zorggroep Almere werken zo’n 350 mensen, met name wijkverpleegkundigen, verzorgenden IG, en helpenden. Je bent onderdeel van een team, maar ook vaak als solist werkzaam. Dat maakt dat je zelf verantwoordelijk bent voor je dag. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor een aantal cliënten die van alles aan je vragen, maar ook geholpen willen worden met verschillende zaken. Niet alleen op verpleegtechnisch gebied. Ook een steunkous aantrekken hoort erbij en de mensen helpen met heerlijk douchen als ze dat alleen niet meer zelfstandig kunnen.

Werken in de intramurale ouderenzorg
In onze 8 woonzorgcentra wonen cliënten voor wie thuis wonen (soms tijdelijk) niet meer gaat.
De medewerkers van Zorggroep Almere ondersteunen hen zoveel mogelijk, voor een zo goed mogelijke kwaliteit van leven. Je helpt de cliënten bij ADL-taken op basis van de afspraken in het zorgleefplan. Je ondersteunt bijvoorbeeld bij het wassen, uit- en aankleden, maar ook bij het eten en drinken. Er werken ongeveer 800 medewerkers bij de intramurale ouderenzorg van Zorggroep Almere.

Startdatum

We starten meerdere keren per kwartaal met de instroom van nieuwe kandidaten. Via onderstaande vacature kan je reageren zodat ook jij zo snel mogelijk kan instromen.

Op dit moment zijn er geen vacatures voor deze locatie of vakgebied bij Zorggroep Almere.

De opleiding tot verzorgende IG

Zorggroep Almere organiseert samen met het ROC de opleiding Verzorgende-IG. Deze opleiding wordt meerdere malen per jaar aangeboden.

Om te mogen werken in de praktijk moet je over kennis en vaardigheden beschikken. Het ROC zorgt voor het theoretische deel, Zorggroep Almere zorgt voor het praktijkdeel van de opleiding. Hierbij werken opleiders van het ROC en Zorggroep Almere intensief samen. Je gaat één dag in de week naar school en de overige dagen werk je in de praktijk.

Tijdens je opleiding wisselen praktijk en theorie elkaar dus af. Na het eerste jaar wissel je van werkplek, waardoor je met verschillende cliëntencategorieën te maken krijgt. Je werkt tijdens je opleiding dus zowel in het woonzorgcentrum (psychogeriatrie en somatiek) als in de thuiszorg. Naarmate de opleiding vordert verleen je steeds complexere zorg, en werk je zelfstandiger.

Wie ben jij

 • Minimaal MBO niveau 2
 • Je hebt affiniteit met ouderenzorg
 • Beschikbaar voor dag-, avond-, en weekenddiensten
 • Beheersing van de Nederlandse taal
 • Minimaal 24 uur per week beschikbaar voor werk

Wat bieden wij

 • De opleiding verzorgende IG in 2-2,5 jaar
 • Opleidingstraject met één dag school
 • Vergoeding opleidingskosten (lesgeld en boeken)
 • Direct geld verdienen tijdens je opleiding
 • Leerlingsalaris CAO VVT
 • Werken in een leuk en gezellig team
 • Moderne organisatie volop in ontwikkeling

Competenties

Aanpassingsvermogen

Je blijft doorwerken en presenteren ondanks veranderende omstandigheden. Op het moment van een verandering ben je in staat om snel om te schakelen van de oude naar de nieuwe situatie. Daarbij houd je het overzicht en in crisissituaties weet je je taken goed af te ronden.

Integriteit

Je voert zorgvuldig je taken uit. Je houdt hierbij rekening met de geldende sociale en ethische normen ten aanzien van gevoelige informatie, contact met anderen en posities en belangen. Je voelt jezelf verantwoordelijk voor je werkzaamheden. Je vindt correct gedrag belangrijk en handelt daarnaar.

Luisteren

Je luistert goed naar andere mensen. Je bent oprecht geïnteresseerd en wilt anderen graag helpen. Je bent overal van op de hoogte en hebt dus overzicht. Ook luister je goed als je taken krijgt toegewezen en voert deze daarom meestal goed uit.

Motiveren

Je kunt anderen aanzetten tot actie. Dit kan gebeuren op verschillende manieren,. Je wilt het werkplezier van anderen vergroten. Je stelt vaak een gezamenlijk doel centraal en probeert met het hele team dit doel te behalen.

Sociabiliteit

Je beweegt je gemakkelijk in groepen mensen. Je bent dan ook vaak in het gezelschap van veel mensen en stapt gemakkelijk op onbekende mensen af. Je hebt een groot netwerk, dat je inzet voor verschillende doeleinden. Je bent wellicht lid van een vereniging of commissie.