Bij de eenjarige post-hbo opleiding praktijkondersteuner GGZ combineer je de schoolbanken met werken in de praktijk. Je gaat gelijk aan de slag in één van de huisartsenpraktijken van Zorggroep Almere. De opleiding volg je bij Hogeschool InHolland of RINO Amsterdam. Heb jij jouw opleiding succesvol afgerond? Gefeliciteerd! Dan kom je in vaste dienst bij Zorggroep Almere en ga je aan de slag in een huisartsenpraktijk die bij jou past. 

De praktijkondersteuner GGZ is gespecialiseerd in psychische en psychiatrische klachten zoals somberheidsklachten, een depressie, opvoedkundige problemen, angstklachten, sociale problemen, rouwverwerking, hulp bij of opsporing van beginnende dementie en overspannenheid. De praktijkondersteuner is goed op de hoogte van het hulpaanbod van andere organisaties op het gebied van psychische en psychiatrische hulpverlening en kan patiënten ook doorverwijzen.   

Wat neem je mee?

Om dit traject goed te kunnen starten neem jij een relevant diploma mee op hbo- of wo-niveau mee, bijvoorbeeld hbo-v. Je hebt minimaal twee jaar aantoonbare relevante werkervaring in GGZ.

Heb je interesse maar voldoe je niet helemaal aan deze eisen? Geen nood. Dan bieden we je de mogelijkheid voor een assessment. Geef dit dan duidelijk aan in jouw sollicitatiebrief. 

Opleidingstraject

De opleiding volg je bij Hogeschool InHolland of RINO Amsterdam en duurt ongeveer één jaar. Je gaat aan de slag bij Zorggroep Almere onder begeleiding van een deskundige werkbegeleider en in een professioneel en enthousiast huisartsenteam. 

Interesse?

Solliciteren maar! Mail jouw sollicitatie naar: academie@zorggroep-almere.nl. Jouw sollicitatie bestaat uit een korte brief waarin je ons vertelt waarom jij dé kandidaat bent. Ook voeg je jouw cv toe. Vergeet niet de gewenste functie, je telefoonnummer en e-mailadres te vermelden zodat wij gemakkelijk contact met jou kunnen opnemen. Onze interessante arbeidsvoorwaarden bespreken we graag met jou tijdens je sollicitatie. 

Vragen?

Dit gecombineerde werken- en lerentraject is een mooie stap in jouw carrière. Heb je voordat je solliciteert nog vragen? Stel deze gerust aan Tineke Holwerda, opleidingsadviseur Academie Zorggroep Almere. Je kan met haar bellen of appen via 06-105 74 043. Een mailtje sturen kan natuurlijk ook: via tholwerda@zorggroep-almere.nl.