Het is belangrijk dat je je als werknemer kunt blijven ontwikkelen. Daar bieden we je dan ook graag de mogelijkheden voor. Bij ons krijg je ruimte voor het ontwikkelen van je competenties en hebben we aandacht voor je loopbaanontwikkeling binnen de organisatie. Dus, ben jij een gepassioneerde zorgverlener die gericht is op ontwikkeling en ben je vriendelijk, aansprekend en aanspreekbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou!

We helpen je niet alleen bij het bijhouden van je vakkennis, maar helpen je ook om je vakkennis uit te breiden. Zo werken we samen aan kwalitatief goede zorg.

POH-opleiding

Om de huisartsen te ontlasten neemt de praktijkondersteuner een aantal taken over van de huisarts. Deze taken voert de praktijkondersteuner zelfstandig uit in de vorm van spreekuren, huisbezoeken, voorlichting en instructie.

In tegenstelling tot wat de opleiding minimaal eist is het voor ons belangrijk dat je een HBO-V opleiding hebt afgerond en ook enkele jaren ervaring als verpleegkundige hebt. Daarna kun je in aanmerking komen voor een baan als praktijkondersteuner chronische zorg en word je verder opgeleid via onder andere InHolland Hogeschool.

POH-GGZ-opleiding

Als je start als praktijkondersteuner GGZ-jeugd of -volwassenen binnen de huisartsenzorg, volg je de post HBO-opleiding aan het RINO, tenzij je deze opleiding al hebt gedaan. Dit betekent wel dat je dus alleen op deze functie kunt solliciteren als je weet dat je aangenomen wordt bij de opleiding in Amsterdam.

Voorwaarde om deel te nemen aan de opleidingsroute POH-GGZ is een relevante afgeronde vooropleiding (op HBO- of WO-niveau) en daarnaast twee jaar aantoonbare relevante GGZ-ervaring. Meer informatie vind je op de websites van InHolland of RINO.

Physician Assistant-opleiding

In sommige huisartsenpraktijken van Zorggroep Almere werkt een physician assistant. De physician assistant is een hoog opgeleide medische professional, die bepaalde medische en organisatorische taken van de huisarts overneemt.

Hierdoor worden de huisarts ontlast en de kwaliteit en continuïteit van zorg verbeterd. Als physician assistant voer je binnen de huisartsenzorg alle medische handelingen uit die de superviserende arts gedelegeerd heeft. Je werkt altijd onder supervisie van een huisarts en functioneert binnen de afspraken met het huisartsenteam.

Voorwaarde om deel te nemen aan deze Duaal master HBO-opleiding is dat je voldoende jaren ervaring hebt met patiëntenzorg op HBO-niveau.

Verpleegkunde-opleiding

Intern is het ook mogelijk om als verpleegkundige verder opgeleid te worden. Dit kan zowel op MBO- als op HBO-niveau, afhankelijk van je eigen vooropleiding en de functie die je (binnenkort) bekleedt. Ook hierbij hebben we intensieve samenwerking met Hogeschool Windesheim en InHolland.

Dagbestedingscoach

Als activiteitenbegeleider/dagbestedingscoach zorg je voor een plezierige invulling van een dag voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, ouderen of jongeren. De activiteiten worden bijna altijd ingezet om een ander, achterliggend doel te bereiken. Deze doelen bestaan uit ontspanning, mensen een plezierige ervaring bieden of zorgen voor dagritme. Om de kwaliteit te garanderen word je hierin verder getraind.

Woonondersteuner

Als woonondersteuner heb je geen speciale opleiding nodig. Maar we vinden het belangrijk dat je professioneel aan het werk kunt. Er worden daarom intern cursussen gegeven waarbij een professionalisering van de woonondersteuning centraal staat en jij verder kunt groeien in jouw rol.

Farmaceutisch manager

Als farmakundige ben jij er om processen rondom zorg of dienstverlening aan te sturen en te optimaliseren. De patiënt staat hierbij centraal, zij het indirect omdat farmakundigen geen zorgverleners zijn. Farmakundigen zijn vooral actief in bedrijfsvoering, kwaliteitsmanagement of gezondheidsvoorlichting.

Interne (online) trainingen

Voor alle medewerkers van Zorggroep Almere. Want wie leert, zit beter in zijn vel. Je voelt je prettiger, completer, slimmer en succesvoller. Kortom, leren is leven en leven is leren. GoodHabitz, een digitaal platform met vele opleidingen waar je zelf naar hartelust uit kunt kiezen.

Daarnaast kan je leidinggevende samen met jou kijken welke opleidingen een toegevoegde waarde hebben bij jouw functie.